Igor Dodon: PSRM este gata să susţină un guvern propus de Maia Sandu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, susţine că Partidul Socialiştilor  este gata să susţină un guvern propus de preşedintele ales, Maia Sandu, în cazul în care este gata să îşi asume responsabilitatea pentru soarta ţării şi a cetăţenilor şi dacă crede că poate gestiona mai bine criza decât actualul guvern, transmite IPN.

„În Parlament nu există azi vreo majoritate parlamentară, însă poate fi creată o asemenea majoritate în diferite formule, în funcţie de fracţiunile care se vor alia. De aceea, doamna preşedinte Maia Sandu are acum posibilitatea să-şi formeze orice coaliţie doreşte, fie pentru a guverna ţara, fie pentru a provoca alegeri anticipate. Totul acum depinde de capacităţile de negociere ale dumneaei”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii online „Preşedintele Igor Dodon răspunde”.

Potrivit lui, socialiştii nu se ţin cu orice preţ de guvernare, mai ales că nu există o majoritate parlamentară. „Însă nici ţara nu poate fi lăsată de izbelişte, fiindcă se va instaura un haos politic şi economic”, a spus Igor Dodon, care urmează să revină la conducerea PSRM.

Acesta a îndemnat-o pe preşedinta aleasă să înceapă cât mai curând procesul de negociere cu fracţiunile parlamentare, să formeze o majoritate în formula care îi convine, să creeze un nou guvern sau să provoace alegerile parlamentare anticipate şi să-şi realizeze programul electoral.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite