Igor Dodon: Dacă Putin avea posibilitatea să candideze în R. Moldova, lua 65% din primul tur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon nu-şi ascunde simpatiile sale faţă de liderul de la Kremlin şi îl laudă deschis pe acesta cu orice ocazie. În încercarea a de demonstra cât de apreciat este omologul său din Federaţia Rusă la Chişinău, şeful statului a declarat că, dacă Vladimir Putin ar candida la funcţia de preşedinte al R. Moldova, el ar acumula 65% din voturile moldovenilor încă din primul tur.

Într-un interviu pentru postul de televiziune rus „Zvezda”, jurnalistul l-a cerut lui Igor Dodon să descrie portretul lui Vladimir Putin.

„Este un patriot al ţării sale, un om raţional care foarte bine înţelege ce se întâmplă. Un om informat, un om care este dispus să meargă la compromisuri, care este dispus să pătrundă în problema cu care se confruntă cealaltă parte. El înţelege că există interesul naţional şi al altei părţi, asta e foarte important, pentru că, dacă un lider de un asemenea calibru s-ar ghida doar de interesele naţionale ale propriei ţări şi nu ar lua în considerare că sunt şi alţii, precum o fac alţi lideri, asta ar fi foarte rău”, a declarat preşedintele ţării.

El s-a arătat convins că, odată ce socialiştii vor obţine victoria la parlamentarele din noiembrie 2018, Chişinăul şi Moscova vor trece la o nouă etapă în cooperarea strategică.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite