Eurodeputat: Nu este suficient discursul despre reforme, aceste reforme trebuiau să se şi întâmple în R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Nu este suficient discursul despre reforme, aceste reforme trebuiau să se şi întâmple. Republica Moldova a fost în pragul unui blocaj al relaţiilor sale cu UE, urmare a lipsei de progrese în implementarea Acordul de Asociere, a instabilităţii cronice guvernamentale şi a lipsei de guvernare. Declaraţia a fost făcută de europarlamentarul Victor Boştinaru în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Potrivit lui, actualmente, Republica Moldova are o imagine confuză sau nu mai are claritatea pe care o avea în urmă cu cinci-şase ani dintr-un motiv simplu: cu excepţia ultimilor doi ani Republica Moldova a avut guverne, dar n-a avut guvernare.

„Această ţară nu a fost guvernată”, susţine politicianul. În opinia lui, Republica Moldova a cunoscut prea multă dezbinare.

Europarlamentarul consideră că actualmente se observă un progres vizibil în domeniul guvernării economice. Potrivit lui, progresul economic în Republica Moldova este cel mai optimist din ultimii ani buni. De asemenea, s-au făcut progrese substanţiale în domeniul cadrului legislativ şi instituţional al politicelor economice.

„Mai sunt reforme care aşteaptă pe pachetul de business, unde de asemenea Guvernul şi Parlamentul lucrează”, a declarat Victor Boştinaru.

Europarlamentarul afirmă că Republica Moldova este statul care şi-a aliniat complet politica externă şi de securitate şi apărare cu cea a Uniunii Europene. S-au făcut progrese în ceea ce ţine de Autoritatea Naţională de Integritate – cadrul legislativ există, s-au recrutat experţii care lucrează, s-a început procesarea lărgitelor competenţe ale autorităţilor.

De asemenea, europarlamentarul susţine că UE lansează o invitaţie onestă actorilor politici din Republica Moldova să înceapă să construiască încrederea între politicieni, pentru că timpul rămas este scurt. Adversităţile, rivalităţile întinse până la extremă nu sunt un sfetnic bun, este de părere Victor Boştinaru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite