Igor Dodon, către Maia Sandu: „Care război cu Rusia? Unde sari tu cu sapa?”

0
0
Igor Dodon

Ex-preşedintele Igor Dodon a criticat-o pe Maia Sandu, după ce şefa statului a declarat, la Bucureşti, că Moldova admite toate scenariile cu privire la soarta războiului izbucnit în Ucraina şi se pregăteşte pentru toate scenariile, iar în cazul unui atac al Rusiei, ţara va cere ajutor.

Igor Dodon consideră că nu există pericole armate din partea Federaţiei Ruse, iar puterea de la Chişinău trebuie să se preocupe de soluţionarea problemelor cetăţenilor. 

„Am auzit că Maia Sandu se pregăteşte de război cu Rusia. Ce-i cu viaţa voastră? Unde Moldova să lupte cu Rusia? În loc preşedintele ţării să se ocupe cum lumea să trăiască mai bine, cum să evite războiul, Maia Sandu spune: „Noi ne pregătim de război cu Rusia”. Dar tu ai minte? Care război cu Rusia? Unde sari tu cu sapa?”, a afirmat Dodon.

Dodon are şi o explicaţie de ce Maia Sandu ar aborda tot mai des subiectul legat de eventualele pericole din partea Rusiei la adresa securităţii R. Moldova. Potrivit lui Dodon, partidul Maiei Sandu, PAS, scade în sondaje, iar în acest fel preşedintele ţării ar încerca să rezolve această problemă.

„Lor le trebuie un război, destabilizare, pentru a se menţine la guvernare, de altfel oamenii o să-i ia în furci la toamnă”, a mai spus Dodon.

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite