Igor Dodon anunţă dispariţia Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Comuniştilor va dispărea după alegerile locale preconizate pentru vara acestui an deoarece va fi asimilat de către Partidul Democrat, care la moment ar controla peste 60 de mandate din actualul legislativ, conform lui Igor Dodon, transmite IPN.

Liderul socialist a precizat că deţine informaţii sigure că există deja nişte înţelegeri în acest sens. „Au hotărât să aştepte alegerile locale, pentru ca PCRM să mai folosească sigla pentru a câştiga nişte sufragii. Iar după aceasta PCRM se ca contopi cu Partidul Democtat”, a spus Dodon. Potrivit preşedintelui PSRM, Partidul Comuniştilor îndeplineşte indicaţiile liderilor din PDM. „PCRM a trişat atunci când a înaintat condiţii privind susţinerea Guvernului. Ei vor vota şi pentru dracu, nu doar pentru Iurie Leancă, numai ca să nu fie alegeri anticipate. Problema este că Voronin nu ştie că nu mai este ce fura în această ţară, că în buget există o gaură de un mlrd şi jumătate de lei, iar din rezervele Băncii Naţionale s-a furat un miliard de dolari”, a mai adăugat Dodon.

Deşi susţine că PDM ar controla majoritatea mandatelor din Parlament, liderul PSRM s-a contrazis declarând că asupra sa se fac presiuni pentru a fi găsite voturile necesare pentru votarea unui nou guvern Leancă. „Citarea mea la procuratură face parte din acelaşi scenariu de intimidare a PSRM. Ei au nevoie de voturi pentru investirea Guvernului Leancă şi încearcă să le găsească şi pe la socialişti. De fapt, pe noi nu ne agreează niciuna din formaţiunile politice din Parlament. Ei nu s-au aşteptat ca socialiştii să câştige cele mai multe sufragii, astfel găseau o modalitate de a ne scoate din cursa electorală, la fel cum au procedat cu formaţiunea „Patria”, a declarat Igor Dodon.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite