Harunjen: Procuratura este permanent ţinta unor răfuieli între diferite grupări politice, promovate şi sprijinite de unele instituţii media!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, a comentat luni, 12 decembrie, acuzaţiile aduse la adresa acestuia de către o parte a societăţii civile. Harunjen susţine că investigaţiile de presă privind averea sa, reprezintă un fals.

Potrivit lui, concursul de desemnare a procurorului general, din 7 decembrie, de către CSP,  s-a desfăşurat transparent şi cu respectarea regulilor.

Însă mărturisesc ca m-a surprins faptul că nici una dintre persoanele care critică atât de activ Procuratura Generală în spaţiul public, nu s-a înscris la concurs. Mă refer aici la acele persoane care aveau calitatea profesionala să o facă şi întruneau toate condiţiile”, a menţionat Harunjen.

Referitor la investigaţia apărută în mass media (crimemoldova.com) despre averea sa, procurorul o califică drept „absolut neserioasă şi pe alocuri amuzantă”. 

„Au fost publicate imagini cu solarul în care familia mea cultivă legume şi s-a spus că este o piscina acoperita, apoi au publicat imaginea şopronului unde sunt ţinute uneltele pentru grădinărit şi au spus ca e baie finlandeză. Ce răspuns să dau la astfel de manipulări? Cel mult să-i invit pe autori sa „înoate” printre roşii şi castraveţi sau sa facă baie finlandeza printre furci şi hârleţe. La fel de false şi neserioase au fost şi informaţiile privind suprafaţa casei, modul de dobândire a terenului şi altele. Ingrijorator este insă că astfel de „investigaţii” ajung să devină subiect serios de ingrijorare pentru unii reprezentanţi ai societăţii civile”, a subliniat şeful procuraturii.

Eduard Harunjen a declarat că, atunci când a decis sa candideze la funcţia de procuror general, a făcut-o conştient că nu există în activitatea sa vulnerabilităţi.

„În ultimii ani Procuratura Generală este permanent ţinta unor răfuieli între diferite grupări politice, de business, care uneori, din păcate, sunt promovate şi sprijinite de unele instituţii media şi anumiţi reprezentanţi ai societăţii civile. Mi-am asumat inclusiv aceste riscuri atunci când am decis sa candidez. Ceea ce cred ca e cu adevărat important acum, este ca toţi cei care îşi doresc cu adevărat o modernizare a Procuraturii Generale să colaboreze şi să contribuie la îndeplinirea acestui obiectiv, iar aici îi includ şi pe reprezentanţii societăţii civile si pe jurnalişti”, a conchis procurorul, conforma unui comunicat de presă emis de PG.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite