Hânceşti: O fetiţă de doar nouă ani a murit după ce şi-a aplicat pe păr o soluţie de uz veterinar. Mama copilei este plecată peste hotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de 9 ani a decedat, iar alta de 10 ani este internată la spital după ce şi-au aplicat pe păr Diacidol concentrat 60%. Decesul a survenit la Spitalul Raional Hânceşti, pe 27 august, la ora 02.00, a declarat pentru IPN Mariana Beţivu, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei.

Potrivit Marianei Beţivu, oamenii legii au fost alertaţi pe 27 august, în jurul orei 01.35, de către un felcer al Spitalului Raional Hânceşti. Acesta a anunţat că în instituţia medicală au fost internate două minore din satul Crasnoarmeiscoe, au primit îngrijiri medicale, ambele fiind în stare gravă şi prezentând o intoxicaţie cu Diacidol concentrat 60%, soluţie pentru eliminarea păduchilor la animale.

„La faţa locului s-au deplasat membrii echipei operative a IP Hânceşti şi conducerea subdiviziunii”, a declarat Mariana Beţivu.

Ofiţerul de presă a IGP a menţionat că mamele ambelor fete sunt plecate peste hotare. „Poliţiştii cercetează toate circumstanţele cazului dat”, a declarat Mariana Beţivu.

În luna iunie 2019, altă minoră, din satul Teleşeu, raionul Orhei, a decedat după ce i-a fost administrată în scop terapeutic o substanţă de uz veterinar. Verişoara fetei, intoxicată şi ea, a scăpat cu viaţă, dar s-a aflat la terapie intensivă.

Un incident asemănător, petrecut în luna aprilie a acestui an, a dus la decesul unui minor din raionul Cahul. Copilului îi fusese administrat în scop terapeutic o substanţă pregătită în condiţii casnice.
   

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite