Guvernul va aloca 1 milion de lei pentru promovarea candidatului la Premiul Nobel pentru Pace, Ion Lazarenco

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul de la Chişinău a decis miercuri, 30 ianuarie, să aloce 1 milion de lei pentru promovarea candidatului la Premiul Nobel pentru Pace, Ion Lazarenco.

„Eu, personal, mă mândresc cu acest om, chiar dacă este plecat de mai mult de 20 de ani în Irlanda, a înotat mereu în calitate de cetăţean la Republicii Moldova şi s-a înfăşurat cu drapelul ţării după victoriile obţinute. Aceasta este o lecţie de patriotism pentru noi. Ion Lazarenco a demonstrat că dacă există voinţă şi curaj, atunci se obţin rezultate”, a spus Pavel Filip. 

Ion Lazarenco a mulţumit prim-ministrului pentru susţinere şi decizia de a îl înainta la Premiul Nobel pentru Pace. „Eu am crezut în visul meu, în mesajul meu şi îi mulţumesc domnului prim-ministru pentru această decizie eroică de a înainta candidatura mea. Cred în noi ca ţară, dacă o sa ne unim forţele, de la mic la mare, o să producem schimbarea. Împreună putem deveni ambasadori ai păcii şi ai binelui”, a menţionat Ion Lazarenco.

Premierul a precizat că acum este momentul să demonstrăm că moldovenii pot fi uniţi. „Cred cu tărie că Republica Moldova este ca Ion Lazarenco - ambiţioasă şi rezistentă, aşa că dacă ne organizam şi ne mobilizam pentru promovarea sportivului, o să avem cu ce ne mândri în continuare”, a conchis Pavel Filip. 

Ion Lazarenco este prima persoană de pe glob care a traversat din prima încercare  cele şapte strâmtori. În acelaşi timp, el a înotat pe râul Nistru pentru a atrage atenţia comunităţii asupra conflictului transnistrean. Primul său proiect a fost „Înotul de Pace de pe Nistru”, la o distanţă de  240 km, parcursă în 8 zile, în scop caritabil. Un alt proiect realizat cu mesaj de pace şi prietenie este proiectul „Nistru uneşte Moldova”.

Laureaţii Premiului Nobel vor fi anunţaţi în luna decembrie curent.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite