Guvernul Moldovei solicită de la UE încă 100 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul Sărăteni-Soroca este reconstruit pe banii alocaţi de SUA FOTO Tudor Iovu
Drumul Sărăteni-Soroca este reconstruit pe banii alocaţi de SUA FOTO Tudor Iovu

În cadrul reuniunii miniştrilor de Transport ai UE şi ţărilor din cadrul Parteneriatului Estic, care are loc în perioada 9-10 octombrie la Luxemburg, Republica Moldova a prezentat proiectul de modernizare a drumului naţional M14 Bălţi-Criva, pentru care ar fi nevoie de 98 de milioane de euro.

"Republica Moldova a prezentat mai multe proiecte investiţionale în domeniul infrastructurii drumurilor, realizarea cărora va contribui la dezvoltarea conexiunilor cu UE şi la integrarea fluxurilor de transport din ţările Parteneriatului Estic. Pentru unele proiecte deja a fost identificaţi investitorii şi vom deschide şantierele deja din 2014, iar pentru altele suntem în căutare de finanţare”, a anunţat  Vasile Botnari, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

Oficialul a precizat că ţara noastră a finalizat lucrul asupra hărţii regionale de transport, care a fost de asemenea prezentată Comisiei Europene, iar la elaborarea propunerilor s-a ţinut cont de necesitatea integrării sistemului de transport prin crearea coridoarelor pentru transportarea mărfurilor, reducerea timpului şi costurilor de transportare, sporirea securităţii circulaţiei.

Printre proiectele prezentate de Republica Moldova în cadrul reuniunii de la Luxemburg se numără reabilitarea traseului R33 Hânceşti-Lăpuşna-M1, reabilitarea traseului M3 Chişinău-Giurgiuleşti şi construcţia centurilor de ocolire a oraşelor. Cimişlia, Comrat şi Vulcăneşti, care sunt incluse pentru finanţate din creditele oferite de BERD şi BEI. De asemenea, Republica Moldova mizează pe finanţare europeană pentru reabilitarea drumului naţional M14 Bălţi-Criva, estimată la circa 100 de milioane de euro.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite