Guvernul mai "aruncă" încă patru milioane de lei în bătălia pentru duty-free

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două companii se luptă pentru piaţa duty-free
Două companii se luptă pentru piaţa duty-free

Executivul intenţionează să mai aloce încă 340.000 de dolari pentru plata onorariilor companiei de avocatură DLA Piper care reprezintă interesele ţării noastre în procesul iniţiat de omul de afaceri Franck Charles Arif şi compania sa Le Bridge contra Republicii Moldova

Litigiul iniţiat de omul de afaceri Franck Charles Arif şi compania sa Le Bridge contra Republicii Moldova la Centrul Internaţional de Reglementare a Diferendelor Investiţionale (CIRDI), prin care ţării noastre i se cer despăgubiri de 50 de milioane de euro, continuă să facă găuri în bugetul de stat. În special, e vorba de sumele alocate unor firme de avocaţi care apără interesele Moldovei în instanţă.

Dacă în anul 2011Guvernul a cheltuit din Fondul de Rezervă 1,47 milioane de lei pentru serviciile avocaţilor, în anul 2012 acestea au crescut de zece ori, până la 11 milioane de lei, iar în acest an deja sunt planificate în acest scop mai mult de patru milioane de lei. Potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern din fondul de rezervă va fi alocată suma de 340.000 de dolari pentru plata onorariilor companiei de avocatură DLA Piper.

Amintim că la 14 mai 2010 compania Le Bridge a iniţiat la CIRDI un proces de arbitraj pentru protejarea investiţiilor şi solicită despăgubiri de 50 de milioane de euro pentru că a fost împiedicată să deschidă magazine duty-free la hotarul Republicii Moldova. Proprietarul firmei s-a adresat în instanţa internaţională după ce a epuizat toate posibilităţile de a-şi face dreptate în ţară. „Ministerul Justiţiei lucrează de luni de zile ca să obţină 50 de milioane de euro de la UE pentru finanţarea reformei în domeniu. Aici, doar pentru erori judiciare, pe un singur caz, riscăm să achităm această sumă", comenta acum un an ministrul Justiţiei, Oleg Efrim.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite