Guvernul instituie un număr de telefon pentru informaţii despre situaţia în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetăţenii care intenţionează să meargă în Turcia se vor putea informa despre situaţia din această ţară la un număr de telefon care va fi făcut public în decursul zilei de astăzi. Decizia a fost luată sâmbătă, 16 iulie, în cadrul unei şedinţe extraordinare la Guvern, organizate în legătură cu tentativa de lovitură de stat din Turcia, transmite IPN.

Premierul Pavel Filip a declarat că la acest număr de telefon cetăţenii vor putea afla care frontiere sunt deschise şi care rămân închise, se vor informa despre orarul zborurilor către destinaţiile turceşti. „Este vară, este sezon de odihnă şi sunt foarte mulţi cetăţeni care intenţionează să se deplaseze în această zonă”, a declarat premierul. Pavel Filip a îndemnat persoanele care sunt la odihnă în Turcia să nu părăsească hotelurile până când situaţia se va ameliora în totalitate. Potrivit premierului, actualmente în Turcia se află peste şase mii de oameni.

Potrivit ultimelor date prezentate de CNN, peste 90 de oameni au murit în urma tentativei de lovitură de stat în Turcia, iniţiată de un grup de militari din Armata Naţională. Presa internaţională scrie că tentativa a fost organizată în timp ce preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, se afla într-o vacanţă pe litoral. Ajuns pe aeroportul Ataturk din Istanbul, preşedintele a dat asigurări că Administraţia sa a restabilit „în mare parte” controlul asupra situaţiei. Preşedintele a îndemnat populaţia să iasă în stradă pentru a-l susţine. Pe parcursul nopţii, în oraşele Istanbul şi Ankara au fost auzite focuri de armă şi explozii. Mai multe tancuri au fost observate pe străzile oraşelor. Presa străină scrie că peste 1500 de rebeli au fost arestaţi de forţele de ordine.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite