Guvernul Gavriliţa a aprobat fondarea Parcului Naţional „Nistrul de Jos”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râul Nistru
Râul Nistru

În Republica Moldova va fi fondat Parcul Naţional „Nistrul de Jos”. Aria protejată se va întinde pe o suprafaţă de 62 de mii de hectare, în hotarele teritoriale a 13 localităţi  amplasate pe teritoriul raioanelor Ştefan Vodă şi Căuşeni şi trei localităţi situate în partea stângă a Nistrului. Guvernul a aprobat, la şedinţa din 9 martie, actul legislativ pentru fondarea parcului, transmite IPN.

Parcul Naţional „Nistrul de Jos” va fi structurat pe zone funcţionale cu regim juridic distinct: de la nivel strict protejat, până la realizarea activităţilor economice care nu contravin regimului parcului naţional.

Ulterior va fi elaborat şi aprobat un plan de management unde vor fi incluse acţiuni concrete privind protejarea şi conservarea ecosistemelor vulnerabile sau crearea condiţiilor de creştere şi reproducere a speciilor periclitate.

În Republica Moldova există mai multe parcuri şi rezervaţii naturale protejate de stat, precum: Parcul National „Orhei”, rezervaţiile ştiinţifice „Pădurea Domnească”, „Codrii”, „Iagorlîc”, „Prutul de Jos”, „Plaiul Fagului”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite