Guvernul de la Chişinău a aprobat o serie de măsuri de susţinere a familiilor defavorizate în perioada rece a anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aragaz gaz gaze naturale FOTO Shutterstock

În contextul majorării tarifelor la utilităţi (energie electrică, gaze, lemne, cărbune), Guvernul a aprobat proiectul Hotărârii de Guvern prin care va fi extinsă acoperirea Programului de ajutor social, astfel încât mai multe familii defavorizate să beneficieze de ajutoare în perioada rece a anului.

În acest scop, va fi majorat multiplicatorul pentru venitul lunar minim garantat utilizat la stabilirea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului, de la 2.2 la 2,6 puncte, prin care  va fi extins pragul de trecere pe venit la evaluarea dreptului pentru ajutor pentru perioada rece a anului pentru familiile defavorizate. În urma acestor modificări, încă 86.000 de familii defavorizate vor beneficia de prestaţie pentru perioada rece a anului, în perioada noiembrie 2021-martie 2022.

Guvernul a aprobat prin Hotărâre şi majorarea cuantumului ajutorului pentru perioada rece a anului, de la 500 lei, la 700 lei, precum şi a pragului eligibilităţii la calcularea scorului punctajului indicatorilor de bunăstare (proxy), cu 2,82 puncte. 

Aprobarea celor două proiecte va permite majorarea cuantumului ajutorului pentru perioada rece a anului de la 500 la 700 lei pentru 214.000 familii beneficiare şi acoperirea suplimentară a circa 86.000 familii defavorizate cu prestaţia de ajutor pentru perioada rece a anului în cuantum de 700 lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite