Gripa face victime. Două femei au decedat în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viceministrul Sănătăţii Aliona Serbulencu susţine că Republica Moldova se află sub pragul unei epidemii de gripă, iar virusul va descreşte în următoarele două săptămâni.

În luna ianuarie, instituţiile medicale din Republica Moldova au înregistrat 156 de cazuri de gripă acută, a confirmat oficialul. Dintre acestea, 155 de cazuri de gripă A(H1N1), şi un caz de gripă de tipul B.

Aliona Serbulecu a precizat că gripa a făcut deja două victime, ambele originare din raionul Teleneşti. Una dintre femei, în vârstă de 55 de ani, mai suferea de o patologie cardiologică, iar cealaltă, în vârstă de 67 de ani, a decedat din cauza complicaţiilor de gripă de tip A(H1N1). Femeia mai suferea de pneumonie, edem pulmonar şi insuficineţă cardiacă.

Autorităţile recomandă pacienţilor să meargă de urgenţă la medicul de familie după primele simptome de infecţii acute respiratorii.

Amintim că potrivit datelor Centrul Municipal de Sănătate Publică, în Capitală, în ultima săptămână a lunii ianuarie, au fost înregistrate 65 de cazuri de gripă, inclusiv 52 la copii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite