Grădiniţele private din R. Moldova vor fi redeschise după ce trec inspecţia ANSP-ANSA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gradinita foto IPN

Redeschiderea grădiniţelor private, în baza Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, nu înseamnă redeschiderea lor azi şi acum. Pentru redeschidere, administratorii vor trebui să treacă o inspecţie comună făcută de către specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, transmite IPN.

Declaraţii în acest sens au fost făcute de şeful ANSA, Nicolae Furtună, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Potrivit şefului ANSP, cele 16 grădiniţe private din capitală vor fi monitorizate în perioada următoare pentru a face o concluzie în vederea redeschiderii şi celorlalte grădiniţe.

Ministra sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, Viorica Dumbrăveanu, susţine că ministerul a elaborat cu specialiştii din domeniul sănătăţii instrucţiunile cu privire la reluarea activităţii instituţiilor de educaţie preşcolară şi a instituţiilor de educaţie şcolară. Procesul de coordonare a redeschiderii instituţiilor private de educaţie preşcolară nu putea fi realizat ad-hoc şi să genereze surprinderea administratorilor de grădiniţe. Rigorile au fost determinate, dar deciziile finale în privinţa redeschiderii instituţiilor educaţionale vor fi luate de fondatori, de comun cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite