Ghimpu şi Dodon critică votul PLDM-PD pentru Legea privind Procuratura. „E o bătaie de joc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liberalii au critica decizia Parlamentului FOTO Alexandru Tarlev
Liberalii au critica decizia Parlamentului FOTO Alexandru Tarlev

Votarea, în prima lectură, a proiectului Legii privind Procuratura este o bătaie de joc. Deputaţii liberali şi socialişti din Parlamentul Republicii Moldova au criticat decizia pe care au luat-o PLDM şi PD.

Amintim că vineri, 29 mai, proiectul Legii privind Procuratura a fost votată de 37 de deputaţi din 67 prezenţi în sala de şedinţă. 

Liberalii şi socialiştii au dus critici dure la adresa deputaţilor care au votat proiectul Legii cu privire la Procuratură, declarând că acest vot este „o bătaie de joc faţă de cetăţeni, faţă de reformarea Procuraturii, dar şi faţă de partenerii de dezvoltare care insistă pe reforme veritabile”.

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, insistă pe faptul că iniţial trebuia să se vină cu un proiect de modificare a Constituţiei, iar ulterior să fie examinat proiectul Legii cu privire la Procuratură. „Cum să adopţi o lege care contravine Constituţiei? Iată şi motivul de ce noi, fracţiunea PL, nu am votat, pentru că asta este o amăgeală, o bătaie de joc. Nu poţi să adopţi legea, apoi să modifici Constituţia”, a declarat Mihai Ghimpu jurnaliştilor, citat de IPN, precizând că astfel au fost minţiţi şi partenerii europeni.

igor dodon socialisti

Socialiştii acuză PLDM şi PD de mimarea reformei FOTO Alexandru Tarlev

Socialistul Igor Dodon crede că decizia de astăzi nu este decât o încercare de a mima reforma Procuraturii. Deputatul şi-a acuzat colegii că vor utiliza Procuratura ca pe o bâtă împotriva oponenţilor politici şi a cetăţenilor.

Precizăm că la procedura de vot nu a participat fracţiunea PCRM, aceasta lipsind in-corpore de la şedinţa în plen. Deşi legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2016, prevederile ce se referă la numirea în funcţie a procurorului general vor fi aplicate după modificarea Constituţiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite