Ghimpu explică de ce încă nu s-a produs unirea: Suntem un popor de trădători. Vina cea mare ne aparţine nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu pl.md

Preşedintele de onoare al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, consideră că vina pentru faptul că România şi Republica Moldova încă nu au înfăptuit unirea o poartă cetăţenii de pe ambele maluri ale Prutului, pentru că nu şi-ar fi dorit unirea. În caz contrar, susţine liberalul, nici Rusia, nici Germania nu s-ar fi putut opune.

„Cred că vina în neunificarea Ţării noastre, prin unirea RM cu România mai mult ne aparţine nouă - românilor, de pe ambele maluri ale Prutului. Pentru că dacă noi am vrea Unirea, atunci nu ne-ar putea opri nimeni, nici Rusia, nici Germania şi nici Ungaria, care pretinde la Transilvania (ocupată şi ea sute de ani de către imperiul Austro-ungar), în caz de Unire”, a declarat Mihai Ghimpu într-o postare pe Facebook.

Ghimpu s-a întrebat retoric: „Dar cum să vrea toţi românii moldoveni Unirea, dacă Rusiei imperialiste i-a reuşit, ca din trei moldoveni, doi să-i devină slugi, promovându-i politica sa mincinoasă de „eliberare” a Basarabiei”. 

„Şi asta tot din cauza că suntem un popor de trădători, de aceea spuneam că vina cea mare ne aparţine nouă românilor, că dacă am fi avut demnitatea pe care a avut-o Domnitorul Ştefan cel Mare şi Sfânt, ruşilor în ruptul capului nu le-ar fi reuşit să aibă bodulşti, snegurişti, lucinchişti, sanghelisti, voronişti, filatelişti, lupişti, plahotniucisti, dodonişti, săndulişti şi năstăşişti, ne mai vorbind de acei „patrioţi”, care au trădat Mişcarea de Eliberare Naţională, care de fapt şi ei fac parte din armata de propaganda a Rusiei „eliberatoare de noroade”, a spus Ghimpu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite