Ghimpu, după decizia CCM de a suspenda legile pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea: „Stimată opoziţie, mâncaţi fasolele pe care le-aţi pregătit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider PL Mihai Ghimpu susţine că Înalta Curte a adoptat hotărârea din 9 aprilie, privind suspendarea pachetului de legi anti-criză, pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea, nu aşa cum au cerut deputaţii care au sesizat Curtea Constituţională, dar aşa cum ar fi vrut Igor Dodon.

„Şi asta pentru ca nePreşedintele să aibă cu ce învinui opoziţia parlamentară, care în timp ce guvernarea face posibilul şi imposibilul ca să ajute oamenii şi agenţii economici, care au pierderi în urma carantinei legate de virusul COVID -19, ea este împotrivă”,  a scris Mihai Ghimpu pe pagina sa de Facebook.

Mihai Ghimpu a amintim că actuala componenţă a CCM a fost numită în funcţie inclusiv cu voturile deputaţilor PAS şi PPDA.

„Haideţi să ne amintim cu a cui voturi a fost formată nouă componenţă a Curţii Constituţionale în frunte cu socialistul Vladimir Ţurcanu, nu cumva cu voturile deputaţilor ACUM. ACUM ce să vă spun, stimată opoziţie ACUM: mâncaţi fasolele pe care le-aţi pregătit şi nu mai strigaţi “vrem ţara înapoi”, că râd şi curcele de voi!”, a adăugat Ghimpu.

Amintim că premierul Ion Chicu a anunţat joi, 9 aprilie, că Înalta Curte a suspendat legile pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului, până luni, 13 aprilie. Potrivit premierului, decizia Curţii Constituţionale a fost adoptată ca urmare a unei sesizări depuse de deputaţii PAS şi cei din Partidul Şor, asta deşi CCM a comunicat că a suspendat legile în urma sesizării depuse de deputatul PPDA Dinu Plîngău.

Igor Dodon a spus că pentru a soluţiona această problemă, pentru ca legile să intre în vigoare, iar cetăţenii să beneficieze de efectele lor, cel mai simplu ar fi ca autoriii sesizărilor, PDM, PAS, PŞ şi PRO-Moldova să-şi retragă cererile de la CCM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite