Georgia avertizează că îşi va rechema ambasadorul de la Kiev, dacă Saakashvili va fi numit vicepremier al Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Rafal Guz EPA
FOTO Rafal Guz EPA

Prim-ministrul Georgiei, Giorgi Gakharia, a avertizat Kievul că îşi va rechema ambasadorul dacă fostul lider de la Tbilisi va fi numit în funcţia de vicepremier al Ucrainei.

„Este inacceptabil pentru noi ca un partener strategic să numească în funcţia de vicepremier o persoană condamnată pentru crime grave, dar şi care se află în căutare”, a declarat Giorgi Gagharia, citat de Ria Novosti.

Kievul a anunţat că nu a primit o informaţie oficială pe acest subiect din partea Georgiei.

Fostul preşedinte al Georgiei Mihail Saakashvili a anunţat miercuri, 22 aprilie, că a acceptat propunerea liderului de la Kiev, Volodimir Zelenski, de a fi numit în funcţia de vicepremier pentru reforme.

Mihail Saakashvili a scris, pe pagina sa de Facebook, că este onorat de această ofertă care reprezintă pentru el o mare responsabilitate, mai ales în aceste vremuri de criză, ca urmare a pandemiei COVID-19.

Amintim că în perioada anilor 2004-2013, Mihai Saakashvili a deţinut funcţia de preşedinte al Georgiei. La scurt timp după ce a plecat de la putere, Saakashvili a părăsit Georgia, ca urmare a unor dosare penale deschise pe numele lui, pe care acesta le consideră ca fiind motivate politic. În 2014, Saakashvili a sprijinit activ „Euromaidanul” de la Kiev, iar un an mai târziu a fost numit de preşedintele Petro Poroşenko în funcţia de guvernator al regiunii Odesa. În 2016 a demisionat şi a devenit organizatorul protestelor faţă de Petro Poroşenko.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite