Gazoductul Ungheni-Chişinău este gata în proporţie de 99%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În pofida pandemiei de COVID-19 şi a stării de urgenţă atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi pe teritoriul României, lucrările la gazoductul Ungheni-Chişinău au continuat. Astfel, lucrările de la gazoduct au fost finalizate în proporţie de 99%, iar acesta ar putea fi pe deplin funcţional către sfârşitul anului

Anunţul a fost făcut de către ambasadorul României la Chişinău Daniel Ioniţă în cadrul emisiunii „In Profunzime” de la postul de televiziune PRO TV, notează IPN.

„Lucrurile au intrat într-o normalitate şi aici aş vrea să le mulţumesc autorităţilor de la Chişinău pentru că au permis chiar pe timp de pandemie accesul în Republica Moldova a unor cetăţeni români, dar şi străini care lucrau la acel gazoduct, cetăţeni care dispun de nişte competenţe tehnice esenţiale pentru finalizarea la timp a construcţiei. Aici am beneficiat pe deplin de susţinerea autorităţilor de la Chişinău şi potrivit acestei susţineri lucrările au avansat semnificativ în pofida pandemiei”, a precizat Ambasadorul.

Gazoductul Ungheni-Chişinău a presupus construcţia unei conducte de transport de gaze naturale în lungime de 120 km cu trei staţii de predare a gazelor naturale, una în Ungheni şi două în Chişinău, dar şi dotarea centrului de dispecerat şi dirijare de la Ghidighici.

Reţeaua de transport de gaze naturale pe ruta Ungheni-Chişinău reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iaşi-Ungheni-Chişinău. Prima etapă, construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni, a fost finalizată în iulie 2014.

Capacitatea de transport dinspre România spre Republica Moldova va fi de la 1,5 până la 2,2 miliarde de metri cubi pe an, aşa cum s-a convenit cu autorităţile din Republica Moldova, de la 4 la 6 milioane metri cubi pe zi.

https://www.ipn.md/ro/daniel-ionita-gazoductul-ungheni-chisinau-este-gata-in-proportie-7967_1073531.html

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite