(GALERIE FOTO) VICTORIE Sergiu Toma își confirmă statutul de lider al judo-ului din Moldova. A obținut bronzul mondial!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai bună performanță obținută până în prezent la Mondialele de judo de la Paris de lotul Moldovei îl are ca autor pe Sergiu Toma, care a urcat pe treapta a treia a podiumului în categoria de greutate de până la 81 de kilograme.

Luptătorul din capitală a început evoluția sa pe tatamiul din paris cu o victorie prin ippon în fața kenianului Kipyego Sang. Și în a doua rundă preliminară, conaționalul nostru a învins prin același procedeu pe reprezentantul SUA, Harry St. Leger. Iahio Imamov din Uzbekistan de asemenea s-a recunoscut învins în fața lui Sergiu Toma, iar în meciul al patrulea, discipolul lui Ion Neagu l-a devansat pe Sirajudin Magomedov din Rusia. Unica înfrângere de la turneul parisian, Sergiu Toma a suferit-o în runda a cincea, când s-a întâlnit cu reprezentantul Braziliei, Leandro Guilheiro.

image
image
image
image

Click aici pentru GALERIA FOTO

Au urmat partidele din seria de consolare, primul meci disputându-se în compania ucraineanului Artiom Vasilenco, învins prin ippon. În ultima luptă, decisivă pentru obținerea unei medalii de bronz, Sergiu Toma s-a confruntat cu Loic Pietri, pe care l-a trimis la sol în doar 53 de secunde.

Tot în această categorie de greutate a luptat și Valeriu Duminică din Hâncești. El însă a evoluat mult mai modest. În primul meci l-a devansat pe Fetra Ratsimiziva (Madagascar) dar în runda următoare a pierdut de la italianul Antonio Ciano.

Unica fată din lotul tricolorilor, Mariana Davîdov a evoluat în categoria feminină de greutate de până la 63 de kilograme, obținând doar o victorie și o înfrângere.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite