GALERIE FOTO Artiştii au bătut selecţionata Guvernului cu 3-0

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Iurie Leancă şi-a licitat tricoul cu numărul 7 pentru 6.000 de lei Foto: Tudor Iovu
Premierul Iurie Leancă şi-a licitat tricoul cu numărul 7 pentru 6.000 de lei Foto: Tudor Iovu

Echipa Guvernului, condusă de premierul Iurie Leancă a fost spulberată de selecţionata Artiştilor, în cadrul unui meci caritabil. La finalul partidei, prim-ministrul şi-a licitat tricoul pentru 6.000 de lei.

Selecţionata Guvernului (în albastru) şi cea a Artiştilor (în galben) s-au calificat în preferinţele publicului adunat acum pe stadionul Zimbru după ce cântăreţii au înscris în minutul '87 cel de-al treilea gol în poarta Executivului. Seria golurilor a început în minutul '47 când artiştii, conduşi pe teren de Alexandru Vdovicenco, au spart apărarea formată din ministrul Economiei, Valeriu Lazăr şi cel al Agriculturii, Vasile Bumacov.

Într-o încercare temerară de a echilibra golaverajul, 11-lea din fruntea Ministerului Economie a înaintat spre poarta adversă, dar a fost blocat în minutul '52 de apărarea artiştilor. Mingea a fost repusă în joc de către şeful Comitetului Naţional Olimpic, Nicolae Juravschi, dintr-o lovitură liberă. Însă fără succes. 

Decizia selecţionerului Nicolae Timofti de a pune Executivul pe gazon în formaţie 3-6-1 cu Iurie Leancă vârf de atac a fost pe placul echipei Artiştilor, care i-a driblat frecvent pe guvernanţi. Constantin Paladi a prins o gaură în apărarea Guvernului şi a înscris în minutul '84. Peste trei minute Artiştii au şi-au asigurat un binemeritatul 3-0 pe tabela de marcaj.

„Am reuşit să formăm o echipă în administrarea statului. Urmează să ne consolidăm şi pe terenul de fotbal“, a opinat premierul Iurie Leancă.

Ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, a spus că s-au avântat să egaleze şi i-au lăsat liberi pe adversarii de joc. „Ne vom antrena mai mult şi data viitoare vom juca mai bine“, a promis Efrim.  

Antrenorul echipei guvernamentale, preşedintele Nicolae Timofti, s-a arătat mulţumit de prestaţia jucătorilor săi. „Le-am dat unele sfaturi, pe care le-au urmat. Nu întotdeauna scorul de pe tabela de marcaj reprezintă jocul din teren. Artiştii au avut mai mult noroc astăzi“, a spus preşedintele.

Despre noroc a vorbit şi Gheorghe Ţopa, din echipa Artiştilor, care a menţionat că s-a aflat mai puţin timp pe teren. „Vom mai avea şi alte amicale şi cred că vor juca mai bine“, a declarat interpretul.

Cântăreţul Anatol Mârzecno i-a sfătuit pe adversari să meargă mai des la antrenamente, ca să reuşească să marcheze mai multe goluri data viitoare. 

image

Foto

meci zimbrul

La finalul meciului, premierul şi-a licitat tricoul albastru cu numărul 7. Licitaţia a început de la 1.000 de lei. În final, tricoul a fost vândut cu 6.000 de lei.

„Am cumpărat tricoul să-l ajut pe Victoraş. Sper să se facă sănătos mai repede. Aş dori ca mai mulţi să participe“, a spus Dan Mocanu, după ce a scos 6.000 de lei din buzunar. Tânărul din Chişinău a menţionat că a ţinut cu echipa premierului Iurie Leancă şi nu este dezamăgit de scorul final. 

Suma, precum şi încasările de pe biletele de la meciul caritabil vor fi alocaţi pentru ajutorarea lui Victoraş, un băieţel de 6 ani care suferă de o boală rară şi care are nevoie urgentă de o serie de operaţii care se fac doar în Germania şi-n SUA. Costul total al intervenţiilor chirurgicale este de 60.000 de euro.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite