Găgăuzia cere anularea legii care interzice panglica Sf. Gheorghe în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Panglica Sfantul Gheorghe FOTO moiarussia.ru
Panglica Sfantul Gheorghe FOTO moiarussia.ru

Adunarea Populară a Găgăuziei îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu decizia Parlamentului de a interzice panglica „Sfântului Gheorghe” în Republica Moldova. Potrivit deputaţilor de la Comrat, „această panglică reprezintă un simbol al victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial, iar localnicii poartă în piept cu mândrie această panglică în ziua de 9 mai”.

Deputaţii Adunării Populare menţionează într-o declaraţie că Parlamentul, prin decizia sa, dezbină societatea şi introduce o cenzură politică.

„Această decizie a Parlamentului Republicii Moldova afectează direct interesele Găgăuziei şi a poporului său. Adunarea Populară a Găgăuziei critică această decizie a legislativului şi roagă deputaţii să renunţe la această idee întru păstrarea stabilităţii în societate”, se arată în declaraţie.

Printr-un proiect de modificare a Codului Contravenţional, în Republica Moldova au fost interzise simbolurile şi atributele care promovează acţiuni de agresiune militară, crime de război şi crime împotriva umanităţii. Printre acestea se numără şi panglica bicoloră negru-portocaliu, cunoscută ca şi panglica „Sfântului Gheorghe”, dar şi literele „Z”, „V” etc.  Persoanele care vor răspândi simbolurile interzise, inclusiv în mediul online, vor fi amendate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite