Furau mâncarea elevilor. Cantinele mai multor şcoli din Chişinău, în mizerie şi cu alimente alterate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a depistat mai multe nereguli la cantinele din şcolile de la Buiucani FOTO. Adevărul
Poliţia a depistat mai multe nereguli la cantinele din şcolile de la Buiucani FOTO. Adevărul

Trei  bărbaţi din municipiul Chişinău şi din raionul Ialoveni au fost reţinuţi de poliţie şi sunt suspectaţi de delapidare a bunurilor în proporţii deosebit de mari. Potrivit poliţiştilor, bărbaţii munceau în calitate hamali şi şoferi-distribuitori de produse alimentare către cantinele instituţiilor şcolare.

Potrivit informaţiilor operative, bărbaţii, împreună cu şefii cantinelor, au pus în aplicare o schemă frauduloasă de însuşire a produselor alimentare, transmite IPN. 

Cercetările au arătat că distribuţia produselor alimentare era efectuată zilnic, conform orarului stabilit, punctul de încărcare fiind depozitul Întreprinderii. La sfârşitul zilei, marfa însuşită în rezultatul neeliberării către cantinele şcolăreşti, era descărcată într-o unitate de transport, proprietatea unuia dintre suspecţi. O parte dintre alimente le împărţeau între ei, iar altele erau comercializate ilegal. În aşa mod, zilnic erau însuşite produse alimentare în sumă de circa 2-2,5 mii lei. Banii încasaţi erau împărţiţi cu şefii cantinelor.

În rezultatul percheziţiilor efectuate în unitatea de transport şi la domiciliile suspecţilor, poliţiştii au depistat mai multe produse alimentare (unt, hrişcă, orez, zahăr, fructe uscate, paste făinoase, biscuiţi, borcane de lapte condensat, gemuri, mazăre, paste de tomate, sucuri, sticle cu ulei de floarea soarelui), valoarea cărora se ridică la peste 50 de mii de lei.

Totodată, forţele de ordine au efectuat controale în cantinele instituţiilor de învăţământ, pentru a stabili modul de gestionare a produselor alimentare. La mai multe cantine s-a constatat deficit de produse alimentare primite conform facturilor de expediţie, păstrarea produselor alimentare cu termen de valabilitate expirat destinate pentru producere, produse alimentare de proastă calitate, folosite la prepararea bucatelor, nerespectarea condiţiilor sanitar-igienice de păstrare a produselor alimentare.


 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite