FSB a reţinut şapte persoane pentru tentativă de răpire de pe teritoriul Rusiei a unui lider separatist din Donbas, care urma să fie dus în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FSB securitylab.ru

Serviciul Federal de Securitate al Federaţiei Ruse (FSB) anunţă că a reţinut şapte cetăţeni ruşi pentru tentativă de răpire de pe teritoriul Federaţiei Ruse a unui lider sepratist din Donbas. FSB susţine că acţiunea a fost dirijată de Serviciul de Securitate de la Kiev, iar liderul separatist urma să fie dus în Ucraina.

FSB nu a precizat cine anume este acel lider separatist, dar a subliniat că acesta este cetăţean rus, scrie presa rusă. Pe 30 iulie, liderul separatist ar fi fost ademit într-o suburbie a Moscovei, unde a fost urcat într-o maşină, fiindu-i aplicat un electroşoc. Totuşi, el a reuşit să fugă.

Potrivit informaţiei oferite de FSB, organizatorii răpirii au fost doi cetăţeni ucraineni: Andrei Baidala şi Igor Mişenko, care acţionau la comanda Serviciului de Securitate al Ucrainei. Cei doi ucrainei ar fi angajat în calitate de executori ai crimei şapte cetăţeni ruşi, cu antecedente penale, care anterior au mai executat comenzi similare. FSB a mai comunicat că Andrei Baidala este suspectat şi de organizarea omorului lui Aleksandr Zaharcenko.

Cei şapte cetăţeni ruşi, reţinuţi şi arestaţi, urmau să primească o recompensă de 200.000 de dolari pentru răpirea liderului separatist al Donbasului.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite