Francois Hollande câştigă scrutinul prezidenţial din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Socialistul Francois Hollande a obţinut 51-52% din voturi, iar Nicolas Sarkozy, 48-49%, arată datele preliminare după numărarea a 67% din voturi. Conform sondajelor realizate la ieşirea de la vot de CSA şi TNS Sofres, François Hollande a obţinut 52% din voturi, iar Nicolas Sarkozy 48%

Actualul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a recunoscut înfrângerea declarând că e una "onorabilă" în scrutinul prezidenţial.
"Nu vă divizaţi, rămâneţi uniţi. Trebuie să câştigăm lupta legislativelor. Poate fi câştigată. Scorul de astăzi este onorabil. Nu voi conduce viitoarea campanie", le-a spus Sarkozy liderilor Uniunii pentru o Mişcare Populară.

Francois Hollande, în vârstă de 57 de ani, a afirmat că va fi "persoana care poate schimba ţara", o veche democraţie pe care o consideră "maltratată" de exercitarea în mod brutal a puterii de către un "hiperpreşedinte" care întârzie să ofere un viitor tinerilor.

Candidatul socialist a anunţat că vrea să fie un "preşedinte normal", iar în opinia sa preşedinţia reprezintă un simbol.
Hollande intenţionează să îi taxeze pe cei extrem de bogaţi, dar o va face mai degrabă din "patriotism" decât cu scopul de a umple vistieria statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite