FOTO Troleibuzele noi din Bălţi au fost puse în circulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiecare troleibuz are o capacitate de 100 de pasageri Foto: Gov.md
Fiecare troleibuz are o capacitate de 100 de pasageri Foto: Gov.md

De astăzi, cetăţenii din Bălţi vor călători cu cele 23 de noi troleibuze achiziţionate de primăria locală cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi al Fondului European de Investiţii.

De azi, locuitorii dă Bălţi pot călători cu cele 23 de troleibuze noi, aduse din Belarus, care au fost puse în circulaţie de către autorităţile locale.

Vehiculele, colorate în roşu şi alb şi identice din punct de vedere tehnic cu cele din Chişinău, au costat câte 160.000 de euro şi pot transporta cel mult 100 de pasageri. 

La recepţia organizată cu mare fast în centrul Bălţiului au participat premierul Iurie Leancă, împreună cu reprezentanţi ai delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, oficiali de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi autorităţi locale. 

„Este cel mai bun exemplu care demonstrează beneficiile integrării europene. Este un proiect de dezvoltare şi prosperare a Moldovei, realizat cu sprijinul contribuabililor europeni. Cele 23 de troleibuze vor înlocui epavele ruginite care circulau până mai ieri pe străzi. Acestea vor schimba viaţa oamenilor, imaginea şi infrastructura municipiului Bălţi, o localitate de referinţă pentru viaţa economică, ştiinţifică şi culturală a ţării noastre”, a declarat şeful Executivului de la Chişinău. 

Troleibuzele, produse in Belarus, au sisteme de încălzire performante şi dispun de rampe pentru accesul oamenilor cu handicap. Pentru achiziţionarea lor, primăria din Bălţi a luat un credit de 3 milioane de euro de la BERD şi un grant de 1,6 milioane de euro de la Fondul European pentru Investiţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite