FOTO Pretinsa vamă transnistreană are  ştampilă pe care scrie „Republica Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De ani buni, la aşa-zisa vamă a regiunii separatiste din stânga Nistrului este utilizată ştampila din care reiese că aceasta este subordonată Republicii Moldova, transmite moldova.org.

Pe ştampilă scrie cu caractere latine „Republica Moldova. Vama Tiraspol“, iar potrivit moldova.org, ştampila nu a fost confecţionată la Chişinău, dar este folosită de ani de zile de către vameşi.

Solicitat de aceeaşi sursă, Ion Manole, directorul Asociaţiei Promo-LEX spune că nimeni nu a inclus în agenda discuţiilor formatului 5+2 astfel de subiecte. El susţine că soluţionarea acestei probleme nu poate fi decât una juridică. „Este revoltător că niciuna dintre instituţiile statului, timp de peste 20 de ani, nu au cerut Tiraspolului să nu acţioneze în numele statului şi a autorităţilor constituţionale ale Republicii Moldova“, a afirmat Ion Manole.

Reprezentanţii Serviciului Vamal al Republicii Moldova şi Procuraturii Generale au evitat să comenteze situaţia.

Amintim că ieri, la aşa-numitul punct vamal de la Tighina au fost reţinuţi directorul Liceului românesc „Lucian Blaga“ de la Tiraspol, contabila şi şoferul care transportau salariul profesorilo în valoare 114.000 de lei. Miliţia separatistă a clasat banii drept „contrabandă“.

image

Fotografia ştampilei FOTO: Promo-LEX

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite