FOTO Pe strada Puşkin din Chişinău a apărut o bandă dedicată transportului public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viceprimarul Capitalei Victor Chironda a anunţat că pe strada Puşkin a fost aplicat marcajul care delimitează banda rezervată circulaţiei transportului public. Marcajul este alcătuit din două benzi longitudinale galbene (1.4), linia îngustă continuă în zigzag, având inscripţia „BUS” (1.17.1), inscripţia „BUS” (1.23) şi simbolul „bicicletă” (6.6.8 ). Această bandă va fi folosită şi de biciclişti.

Victor Chironda a făcut şi câteva precizări despre regulile care vor trebui respectate de către participanţii la trafic: 

1. Este permisă intersectarea benzii pentru virarea la dreapta, intrare şi ieşire din curţi, dar este recomandată abţinerea de la circulaţia pe bandă.

2. Este INTERZISĂ orin semnul ”Oprire interzisă” (3.31) oprirea, staţionarea sau parcarea pe banda dedicată.

3. Este INTERZISĂ orin semnul ”Oprire interzisă” (3.31) oprirea, staţionarea sau parcarea pe banda extremă stîngă pe anumite porţiuni unde str. Puşkin este foarte îngustă. Fiţi atenţi la semnele 3.31.

4. Oprirea pentru îmbarcarea/debarcarea pasagerilor trebuie efectuată de pe banda stângă, preferabil mai aproape de trecerile pietonale, pentru a preveni traversarea neregulamentară a străzii de către pietoni. Acelaşi lucru e valabil pentru taxiurile care aşteaptă pasagerii.

5. Parcarea pe str. Puşkin este permisă doar în locurile special amenajate din contul trotuarului. Orice alt tip de parcare pe str. Puşkin, inclusiv la intrarea în curţi este neregulamentară şi pasibilă de aplicarea amenzii.

6. În premieră pentru Chişinău, banda de carosabil este destinată cicliştilor. Încurajăm bicicliştii să o folosească dar vă rugăm să daţi dovadă de prudenţă maximă. Atât şoferii de troleibuze, cât şi cei de automobile au nevoie de timp pentru a se obişnui cu prezenţa biciliştilor pe carosabil.

7. Patrulele INSP vor asigura patrularea străzii şi începînd cu astăzi vor aplica amenzi pentru încălcarea regimului de parcare pe str. Puşkin.

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite