FOTO Actorul şi regizorul Dumitru Fusu a fost condus astăzi pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corpul neînsufleţit al actorului a fost petrecut pe ultimul drum FOTO: Tudor Iovu
Corpul neînsufleţit al actorului a fost petrecut pe ultimul drum FOTO: Tudor Iovu

Foştii săi colegi de teatru şi-au putut lua rămas bun de la celebrul actor în incinta Teatrului Republican „Luceafărul“, pe care l-a fondat şi pe scena căruia a jucat timp de zece ani.

Corpul neînsufleţit al artistului a fost condus pe ultimul drum de către membrii familiei sale, foşti colegi de scenă, artişti. La funeralii a participat şi ministrul Culturii Monica Babuc. Dumitru Fusu a fost înmormântat la cimitirul central din Capitală.

Celebrul actor şi regizor de teatru şi film a murit pe 14 ianuarie la spitalul „Sfânta Treime“ din Chişinău, după ce, vreme îndelungată a suferit consecinţele unui atac cerebral.

Tatăl actorului Mihai Fusu s-a stins din viaţă după ce nouă ani a stat la pat, parţial paralizat. „La acea vreme ne-a mirat foarte mult boala care l-a izbit. A dus un mod sănătos de viaţă, nu a fumat şi nu a băut, dar era un om emotiv şi lua la inimă lucrurile negative“, ne-a povestit nepoata actorului, Ana Mardare.

Sandu Grecu despre Dumitru Fusu: „A fost un actor total, nu doar în scenă, ci şi în viaţă. Totalmente rupt de realitate“

Dumitru Fusu s-a născut la 29 martie 1938 în satul Parcova. A jucat la Teatrul „Luceafărul“ din Chişinău, iar în 1968 fondează Teatrul unui Actor. A fost regizor la „Moldova-film“ şi a organizat Festivalul Internaţional de Teatru „One ManShow“. În cinematografie a debutat cu filmul „Omul merge după soare“ (regizor Mihail Kalik). A fost decorat cu Ordinul Republicii în 2001.


 

dumitru fusu
dumitru fusu
dumitru fusu
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite