FOTBAL/ Cluburile din Republica Moldova spun adio Europei! Vezi cum au jucat în preliminariile Champions League și Europa League!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele moldovenești de club traversează o criză profundă în circuitul competițional internațional. Dacă în edițiile precedente, moldovenii au fost prezenți în grupele Europa League, în 2011/2012 toate reprezentantele Moldovei au fost eliminate după doar o etapă disputată.

Prima echipă încadrată (și imediat eliminată) în circuitul european a fost premianta de bronz a ediției precedente a Diviziei Naționale, Milsami Orhei. După cum am mai informat, la debutul său internațional, orheienii antrenați de românul Ștefan Stoica au fost eliminați în prima rundă preliminară din Europa League, de formația Dinamo Tbilisi (Georgia). Scor general 1-5 (0-2, în Tbilisi și 1-3, la Orhei).

Nu au evoluat mai bine nici celelalte trei reprezentante ale noastre, deși acestea au adunat puncte pentru sporirea coeficientului european al fotbalului moldovenesc.

În preliminariile Champions League, Dacia Chișinău a trecut printr-un duș rece la Zestaphoni (Georgia), unde a pierdut cu 0-3 în fața echipei locale. Miercuri la Chișinău, discipolii lui Igor Dobrovolski au reușit doar un 2-0 (goluri înscrise de Dumitru Popovici și Ghenadie Orbu), oprindu-se la distanța de un singur gol până la o posibilă calificare în etapa următoare.

Joi alte două echipe moldovenești, participante în preliminariile Europa League, au părăsit turneele internaționale.

Posesoarea Cupei Moldovei, Iskra-Stal a fost surclasată cu 3-1 în Croația, de către echipa locală NK Varazdin (locul 11 în ultima ediție a campionatului intern). Așa cum, râbnițenii au încheiat la egalitate (1-1) meciul-tur de la Tiraspol, ei au fost eliminați după prima rundă disputată în preliminariile turneului, contraperformanță înregistrată și în edițiile din 2010 și 2009.

Multipla campioană a Moldovei, Sheriff Tiraspol, care în anul trecut a fost detronată de Dacia, dar care a jucat doi ani consecutivi în grupele Europa League, nu a reușit să treacă de modesta Zeleznicar Sarajevo. Bosniacii au învins pe teren propriu cu 1-0, iar în returul de joi, de la Tiraspol, arbitrul a consemnat un scor „alb"- 0-0. Pentru prima dată după zece ani „europeni", nistrenii pleacă din Europa deja din prima rundă preliminară.

Astfel, moldovenii au obținut doar cinci puncte în opt meciuri disputate, un rezultat care denotă calitatea dezastruoasă a fotbalului moldovenesc la nivel de cluburi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite