Fostă prezentatoare Russia Today povesteşte de ce şi-a dat demisia în direct

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La postul TV Russia Today salariile angajaţilor depinde de ataşamentul acestora faţă de poziţia generală a conducerii şi gradul de ostilitate faţă de Occident, povesteşte Liz Wahl, fostă prezentatoare a postului TV rusesc, care şi-a dat demisia în emisie directă anul trecut.

 Potrivit ei, ruşii sunt cei care se ocupă de politica redacţională a filialei americane a Russia Today, iar misiunea lor de bază este să convingă telespectatorii prin diferite trucuri că în ţara lor nu e chiar aşa de rău în comparaţie cu Occidentul.

”Important este să te ţii de poziţia generală conducerii, iar dacă îţi exprimi o opinie independentă, atunci, evident, salariul scade. Dacă îţi evidenţiezi atitudinea antioccidentală, ai şanse mari să fii avansat în post şi să creşti în carieră. Totodată, la interviu sunt preferaţi candidaţii care au deja o atitudine antiamericană, cum ar fi, de exemplu, activiştii mişcării ”Occupy Wall street”. Astfel, noii angajaţi sunt supuşi unei verificări ideologice. Misiunea de bază a redacţiei este să prezinte SUA într-o lumină rea, apoi să facă comparaţie şi să forţeze concluzia că, în comparaţie cu Occidentul, în Rusia nu este aşa de rău”, a declarat Wahl într-un interviu în care vorbeşte despre experienţa sa la biroul din New York a Russia Today.

Vorbind despre motivul pentru care şi-a dat demisia în direct în luna martie a anului trecut, fosta prezentatoare a declarat că momentul de cotitură a fost presiunea imensă asupra reflectării evenimentelor din Ucraina, care ajungea până la dictarea întrebărilor pe care aceasta trebuia să le adreseze invitaţilor în studiou.

”Pe protestatarii din Kiev încercau tot timpul să-i prezinte într-o lumină rea numindu-i ”neonazişti” sau ”fascişti” şi învinuind Occidentul de organizarea acestor prosteste, lucru care, evident, inducea în eroare miile de telespectatori din SUA şi alte ţări”, a afirmat jurnalista.

Potrivit ei, ultima picătură pentru ea a fost faptul că, în timpul unei emisiuni i-a fost tăiată o întrebare referitoare la ”omuleţii verzi” din Crimeea pe care o avea pregătită pentru un invitat.

Aceasta a adăugat că, printre jurnaliştii ruşi din studioul din New York, lucrează şi Anastasia Ciurkina, fiica ambasadorului Federaţiei Ruse la ONU, Vitalii Ciurkin, care are o influenţă foarte puternică asupra politicii redacţionale a postului TV.

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite