Forţele militare aeriene din Turcia, gata de luptă după ce un avion rusesc a violat spaţiul aerian tucesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, vrea să discute cu Vladimir Putin despre cazurile de violare a spaţiului aerian turcesc de către aeronavele ruseşti
Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, vrea să discute cu Vladimir Putin despre cazurile de violare a spaţiului aerian turcesc de către aeronavele ruseşti

Forţele aeriene din Turcia sunt gata de luptă, fiind declarat nivelul „Orange” de alertă, după ce autorităţile de la Ankara au acuzat Rusia de faptul că un avion a pătruns neanunţat pe 30 ianuarie în spaţiul aerian turcesc.

Potrivit obozrevatel.com, care citează agenţia de presă turcă „Anadolu”, nivelul de alertă din cadrul forţelor aeriene denotă faptul că acestea sunt pregătite pentru orice fel de acţiune şi pot riposta fără a coordona deciziile cu cei care conduc unităţile respective.

Menţionăm că autorităţile de la Ankara au anunţat ieri că un avion militar rusesc a violat spaţiul aerian turcesc, fiind al doilea caz înregistrat în ultima perioadă. Ambasadorul Rusiei în Turcia a fost chemat pentru a da explicaţii privind acest incident, iar liderul de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că îşi doreşte să discute despre aceste cazuri cu omologul său rus, Vladimir Putin. Turcia a comunicat despre faptul că pilotul avionului rusesc de vânătoare Su-34 a fost avertizat de câteva ori în limbile rusă şi engleză despre faptul că survolează ilegal spaţiul aerian turcesc şi a informat Rusia despre faptul că va fi responsabilă pentru oricare dintre „consecinţele periculoase” care ar putea urma după acest caz.

Ultima dată când un avion rusesc a violat spaţiul aerian al Turciei a fost doborât de forţele armate turceşti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite