Focar de infecţie la Vădeni. După ce trei oameni au fost infectaţi cu antrax, carnea de vită bolnavă a ajuns la o cantină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei persoane au fost infectate cu antrax, la o fermă din satul Vădeni, raionul Soroca. Este vorba de proprietarul fermei, feciorul acestuia şi un angajat, care au participat la sacrificarea unei vaci bolnave.

Specialiştii spun că cei trei bărbaţi diagnosticaţi cu antrax, internaţi la Spitalul "Toma Ciorbă" din Capitală, au încălcat normele de sacrificare a animalelor, transmite PublikaTV

Centrul de Sănătate Publică Soroca nu exclude faptul că o parte din carnea infectată a fost vândută sătenilor. La ieşirile din localitate, au fost instalate două posturi de poliţie, pentru a împiedica scoaterea sau aducerea animalelor, relevă postul de televiziune.

Chiar dacă ieşirea cărnii din sat a fost oprită, unii săteni au consumat carnea infectată. Este vorba despre cantina brigăzii de tractoare care are un parteneriat cu ferma în care au fost depistate animalele bolnave. „Au fost vândute 20 de kilograme de carne care au ajuns pe mesele muncitorilor. 27 din ei au mâncat carnea aceea, iar acum vor trece un tratament cu antibiotice timp de două săptămâni. Oamenii vor rămâne acasă, la Vădeni, şi vor fi strict examinaţi“, a declarat Tudor Mogoreanu, medic-şef la Centrul de Sănătate Publică din Soroca.

Antraxul este o boală potenţial fatală, dată de bacteria Bacillus anthracis. Aceasta apare la vite, cai, oi şi capre. În antecedente sunt menţionate infecţii cu antrax în America de Nord la persoane care lucrau cu animale, ca veterinari şi fermieri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite