Flux majorat de refugiaţi la Palanca, Tudora şi Otaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
refugiati

În dimineaţa zilei de 3 martie, Poliţia de Frontieră a comunicat despre „prezenţa unui flux majorat în mai multe puncte de trecere a frontierei de stat” pe sensul de intrare în Republica Moldova. Este vorba de punctele de trecere a frontierei (PTF) Palanca –  Maiaki-Udobnoe, Tudora – Starokazacie, Otaci – Moghiliov-Podolsk.

„În celelalte puncte de trecere a frontierei se înregistrează valori minime de trafic”, se precizează într-un comunicat de presă.

În ultimele 12 ore, până la 08.00, poliţiştii de frontieră au înregistrat 17,4 mii de traversări pe sensul de intrare în Republica Moldova. Perioada mai intensă, în care s-a atestat un aflux de călători, a fost între 20:00 şi 04:00. În această dimineaţă a pornit din Ucraina spre România un tren cu refugiaţi.

„Nu avem un calculul privitor la cât timp necesită în prezent traversarea frontierei în sensul de intrare, de către refugiaţi. Ceea ce pot spune este că se lucrează repede. Odată ajunşi la linia de control, refugiaţii trec repede, fără a fi reţinuţi”, a menţionat pentru IPN Raisa Noviţchi, şef al Secţiei relaţii publice în cadrul Poliţiei de Frontieră.

În perioada 24 februarie – 3 martie, pe teritoriul Republicii Moldova au intrat 136 de mii de cetăţeni ai Ucrainei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite