Financial Times: Moldova nu pare cel mai nefericit loc din lume. E destinaţia perfectă unde scapi de turişti

0
0
Oraşul Chişinău FOTO Alexandru Tarlev
Oraşul Chişinău FOTO Alexandru Tarlev

Cu excepţia unor insule din Oceanul Pacific, cea mai puţin vizitată ţară din lume este Republica Moldova, un stat european care ar putea fi găsit cu greu pe hartă chiar de europeni. Astfel începe un reportaj din publicaţia britanică Financial Times.

Autorul reportajului s-a plimbat prin centrul Chişinăului, a vizitat mănăstirea Căpriana, beciurile de la Mileştii Mici şi a trecut Nistrul, spre Bender şi Tiraspol. În total, a petrecut o săptămână în ţara noastră, arătându-se impresionat mai ales de faptul că în timpul călătoriei sale a întâlnit puţini turişti.

„Atât la Tiraspol, cât şi la Chişinău, dar şi în întreaga ţară, nu am întâlnit niciun turist. Ceea ce este un lucru extraordinar în Europa anului 2015. Ţara s-ar putea să nu aibă cele mai dramatice peisaje, nici comori culturale vechi pentru a atrage masele. Dar acesta este, probabil, farmecul ei subtil, care urmează să fie adaptat pentru a atrage turiştii. Istoria sa nu se află în muzee, dar se întâmplă chiar acum”.

Autorul scrie şi despre contrastul pe care l-a sesizat pe străzile oraşului. „De-a lungul bulevardului central al Chişinăului circulă troleibuze şi maşini Lada vechi găsindu-şi cu greu loc printre Mercedesuri luxoase şi Range Rovers cu geamuri întunecate”. De asemenea, autorul de la Financial Times nu crede că cetăţenii din Republica Moldova sunt cei mai nefericiţi din lume, aşa cum arăta un studiu internaţional.

Reportajul din Financial Times, în limba engleză, poate fi citit aici.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite