FINALA EUROVISION 2013: Locul 11 pentru Aliona Moon la Eurovision. Danemarca - câştigătoarea concursului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: eurovision.tv
FOTO: eurovision.tv

Republica Moldova reprezentată în acest an de Aliona Moon a ocupat în topul de 26 de ţări locul 11 acumulând 71 de puncte. Concursul din acest an a fost câştigat de tânăra Emmelie de Forest (20) din Danemarca.

În finala Eurovision 2013, Aliona Moon a evoluat a treia pe scena de la Malmo. A avut puţine emoţii la început, iar într-un moment vocea a trădat-o. Totuşi, piesa a culminat cu show-ul de lumini şi vocea puternică a reprezentantei noastre. Cele mai multe puncte (12) i-au fost acordate Moldovei de către România. Vezi mai jos câte puncte i-au acordat Republicii Moldova alte ţări europene.

  • Ucraina - 8
  • Macedonia - 7
  • Rusia - 6
  • Serbia - 6
  • Muntenegru - 5
  • Italia - 4
  • Belarus - 4
  • Franţa - 4
  • Bulgaria - 3
  • Belgia - 3
  • Irlanda - 3
  • Austria - 2
  • Spania - 2
  • Israel - 1
  • Azerbaijan - 1

La rândul său, Republica Moldova a acordat cel mai înalt punctaj de 12 puncte Ucrainei reprezentată de Zlata Ognievich, 10 puncte i-au revenit României şi lui Cezar, opt puncte s-au dus spre Azerbaijan şi şapte puncte a luat din partea noastră Rusia reprezentată de Dina Garipova.

După învingătoarea concursului, locul doi este ocupat de Azerbaijan, iar top trei este încheiat de Ucraina. România s-a clasat pe locul 13 în finală.

Anul acesta, concursul Eurovision s-a desfăşurat pentru a 58 oară. Au participat 39 de ţări, 26 dintre care au ajuns în finală.

Citeşte toate materialele despre EUROVISION 2013 

FINALA EUROVISION 2013 Cezar Ouatu: „Am fost favorit la titlu din partea fanilor. Geopolitic vorbind, nu ţine de mine“

Cezar Ouatu a declarat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după finala Eurovision, că şi-ar fi dorit un loc mai bun în clasamentul final, subliniind că România rămâne o ţară „negată oarecum“ de Europa.

Finala Eurovision 2013 Dan Manoliu, şeful delegaţiei României: „Locul 13 nu e rău, ţinând cont de faptul că am fost «ciudaţii» concursului“

România, reprezentantă de Cezar Ouatu, nu a primit puncatj maxim de la nicio ţară la cea de-a 58-a ediţie a Eurovision Song Contest, nici măcar de la partenerii „tradiţionali“: Moldova, Spania şi Italia.

FINALA EUROVISION 2013 Presa internaţională, despre Cezar Ouatu: Lady Gaga din Carpaţi cântă operă în stil gotic

Cezar Ouatu a fost aspru criticat în presa internaţională, prestaţia sa fiind considerată fie bizară, fie ridicolă. Cei care au arătat că ar putea câştiga nu s-au referit la calităţile sale vocale ori la piesă, ci au luat în considerare doar apetitul publicului pentru divertisment.

FINALA EUROVISION 2013: Nicio ţară nu i-a acordat punctaj maxim lui Cezar Ouatu

La finala Eurovision din Suedia, România  a obţinut 65 puncte, în condiţiile în care multe state de la care se 

aşteptau voturi nu i-au acordat niciun punct reprezentantului nostru, Cezar Ouatu.

FINALA EUROVISION 2013 Cum a fost comentată prestaţia lui Cezar Ouatu pe reţelele de socializare

Imediat după ce reprezentantul României la Eurovision, Cezar Ouatu, a apărut pe scenă, românii de pretutindeni şi nu numai i-au adresat mesaje de încurajare pe reţelele sociale, în timp ce alţii i-au criticat prestaţia.

VIDEO Finala Eurovision 2013: Cine este Emmelie de Forest, câştigătoarea competiţiei

Născută în 1993, pe 28 februarie, dintr-un tată suedez şi o mamă daneză,  artista în vârstă de 20 de ani a început să cânte încă de la nouă ani, iar în adolescenţă s-a făcut remarcată la numeroase festivaluri şi evenimente de profil.

SONDAJ Cititorii „Adevărul“, convinşi că reprezentantul României ar fi putut obţine primul loc la Eurovision

La cea de-a 58-a ediţie a concursului Eurovision  au participat 26 de state europene, printre care şi România, reprezentată de Cezar Ouatu.

Eurovision, rampă de lansare pentru vedete? Cine sunt cei mai faimoşi câştigători ai competiţiei din ultimii 57 de ani

De-a lungul timpului, competiţia a desemnat 57 de câştigători, dar a fost vreunul dintre ei cel care să fi cunoscut culmile gloriei?

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite