Filmul mut va vorbi prin imagini din 11 aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cadrul Festivalului de Film Mut va fi rulat unul dintre primele horror-uri, Nosferatu. FOTOnosferatucoffin.com
În cadrul Festivalului de Film Mut va fi rulat unul dintre primele horror-uri, Nosferatu. FOTOnosferatucoffin.com

În perioada 11-14 aprilie, la Tiraspol şi Chişinău va avea loc Festivalul filmului mut german. În cadrul evenimentului, organizat de Ambasada Germaniei, vor fi prezentate filme clasice din colecţia anilor '20 ai secolului trecut.

Festivalul va debuta cu filmul „Cerşetorul catedralei din Colonia”, de Rolf Randolf,  unul din primele filme germane de acţiune: în timpul Carnavalului din Colonia, detectivul Tom Wilkins este pe urma unei bande de hoţi de bijuterii şi, mascat într-un maharadjah indian, el încearcă să împiedice această activitate ilicită a hoţilor.. Pelicula va putea fi vizionată pe 11 aprilie la Tiraspol, la cinematografului cu acelaşi nume, şi pe 12 aprilie la cinematograful Odeon din Chişinău.

Evenimentul va continua cu „Noosferatu – o simfonie a ororii”, capodopera filmelor de groază ale lui Friedrich Wilhelm Murnau. Filmul va putea fi urmărit la Odeon, pe 13 aprilie. Finalul Festivalului filmului mut german va fi marcat de filmul „Gole, cum a venit el pe lume”, în regia lui Paul Wegener şi Carl Boese, la cinematograful Odeon.

Toate filmele încep la ora 18.00 şi vor fi însoţite de muzică live în interpretarea pianistului Călin Grigoriu. Intrarea la eveniment este liberă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite