Expoziţie în aer liber cu peste 40 de maşini de colecţie în centrul Chişinăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 40 de maşini de epocă au fost expuse în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cu ocazia primei ediţii a Raliului internaţional de automobile retro.

Inginerul tehnic al clubului „Retro Mobil” din Moldova, restauratorul de automobile Sergiu Mogâldea, a declarat pentru IPN că maşinile expuse spre atenţia publicului sunt vehicule de colecţie.

În PMAN a fost prezentat şi un Packard din 1938, produs în Statele Unite ale Americii şi care se presupune că a fost maşina de serviciu a politicianului sovietic Gheorghi Jukov. „Maşina cu care am venit astăzi aici este Pobeda Cabriolet, unicat în Moldova, şi a fost produsă special pentru comandantul Armatei Sovietice pentru defilare la paradele militare. Nicio maşină nu se vinde, deoarece pentru fiecare s-a pus mult suflet în procesul de restaurare”, a spus Sergiu Mogâldea.

Acesta a adăugat că p restaurarea unei maşini de epocă durează între 3 şi 4 ani, iar costurile trec peste 25.00 de euro. Doar un volan original costă în jur de 600 de euro. „Am restaurat de-a lungul anilor 13 automobile retro şi caut piese originale pentru ele. Am fost uimit să descopăr la un bătrânel roţi originale pentru Pobeda, pe care le-a păstrat 32 de ani în casa mare. Din fericire, găsim piesele necesare pentru că moldovenii au obişnuinţa să strângă lucruri şi să le depoziteze pentru alte timpuri”, a adăugat colecţionarul.

La primul raliu al maşinilor retro participă şi 47 de maşini retro din România. Invitaţii din Rusia, Ucraina şi Belarus nu au venit la Chişinău din cauza situaţiei tensionate din regiune.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite