Expertă în sănătate publică: Moldova nu este pregătită să primească cele 200.000 de doze de vaccin promise de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inquam photos
Inquam photos

Experta în probleme de sănătate publică Ala Tocarciuc consideră că Republica Moldova nu este încă pregătită să primească cele 200.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, care au fost promise de preşedintele român, Klaus Iohannis.

„Din informaţiile pe care le-am văzut în interviu, pe partea tehnică, adică pe partea de frigidere reiese că noi nu suntem pregătiţi să primim astăzi 200 de mii de doze în cazul în care România ne va oferi vaccin produs anume de Pfizer. Şi aici e un mare semn de întrebare: care anume vaccin va fi oferit de către România? În Uniunea Europeană se administrează vaccinul Pfizer/BioNTech, în Marea Britanie - vaccinurile produse de Moderna, Pfizer şi AstraZeneca.”, a declarat Ala Tocarciuc într-un interviu pentru Europa Liberă.

Experta a accentuat că „pregătirea ţării pentru campania de vaccinare nu înseamnă doar frigidere, este un proces foarte complex care include şi alte componente.” 

„Dacă se va face un plan bun de pregătire a ţării către vaccinare şi acest plan să fie coordonat în aşa fel ca să fie sincronizate nişte procese, să fie pregătiţi în paralel şi oamenii, şi infrastructura, şi procesele de reglementare să fie făcute, atunci eu cred că noi am putea să pregătim ţara în 4-6 săptămâni”, a mai spus Ala Tocarciuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite