Expert rus: „În Transnistria poate fi amplasat complexul de rachete «Iskander», orientat direct spre România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expert militar rus Pavel Felgenhauer
Expert militar rus Pavel Felgenhauer

Regiunea trasnisreană este cel mai indicat loc pentru amplasarea unui complex de rachete ruseşti, împotriva scutul antirachetă american amplasat în România, susține expertul militar rus Pavel Felgenhauer.

„În Transnistria, de exemplu, poate fi amplasat complexul de rachete «Iskander», orientat direct spre România", a declarat Felgenhauer, potrivit Novii Reghion.

„Nu am auzit de astfel de planuri, dar este logic. Dacă, de exemplu, dorim să contracarăm scutul antirachetă din Polonia, spunem că instalăm un sistem de rachete în Kaliningrad. Dar ce este mai aproape de România? Cu excepția Transnistriei, nu există nimic", a declarat Pavel Felgenhauer.

De asemenea, expertul susține că „baza militară americană din România este văzută de Moscova ca o amenințare". „Prin urmare, prezența militară rusă în Transnistria devine mai importantă ca oricând. Și este evident că trebuie să urmeze o consolidare a prezenței militare în Transnistria prin aducerea în regiune a mai multor arme avansate, cum ar fi rachete balistice", mai scrie Novii Reghion citându-l pe Pavel Felgenhauer.

Ce spun experţii de la Bucureşti şi Chişinău despre un radar antirachetă în stânga Nistrului

Rusia ar putea amplasa în Transnistria o staţie radar ca răspuns la scutul antirachetă din România

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite