Eugen Tomac: România este de acord să declanşeze oricând procesul de unificare cu Moldova, atunci când şi decidenţii de la Chişinău vor dori acelaşi lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Deputatul român Eugen Tomac consideră că adoptarea Declaraţiei de marţi, 27 martie, „pentru celebrarea unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România, la 27 martie 1918”, în cadrul unei şedinţe solemne comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, demonstrează că în România există consens politic în ceea ce priveşte relaţia cu românii din Republica Moldova.

„Declaraţia este argumentată solid şi va rămâne în istorie drept actul care a stat la baza procesului de reîntregire. În fapt, ieri, România a decis în forul ei legislativ că este de acord să declanşeze oricând procesul de unificare cu R. Moldova, atunci când şi decidenţii de la Chişinău vor dori acelaşi lucru”, a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

Parlamentarul este convins că după alegerile parlamentare din Moldova din noiembrie 2018, „vom putea declanşa negocierile cu autorităţile R. Moldova pentru un proces rapid şi eficient de reîntregire”.

„Cetăţenii din R. Moldova nu mai pot fi minţiţi şi ţinuţi în izolare şi sărăcie. Doar Unirea cu România le poate reda speranţa spre o viaţă mai bună şi sigură!”, a afirmat Tomac.

Potrivit lui, adoptarea acestei Declaraţii înseamnă că „niciun guvern nu va mai putea nega necesitatea înfiinţării unui minister pentru relaţia cu R. Moldova”. 

„O instituţie care să sprijine, prin acţiuni concrete, procesul de reunificare, proces care trebuie explicat tururor partenerilor României, inclusiv Federaţiei Ruse”, a explicat deputatul.

„Unirea a început! Doar cine nu vrea să accepte această realititate, neagă ceea ce nu pare, este un proces ireversibil”, a mai adăugat acesta.

Parlamentul de la Bucureşti a adoptat marţi, 27 martie, o „Declaraţie pentru celebrarea unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România, la 27 martie 1918”, în cadrul unei şedinţe solemne comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite