Dumitru Diacov: Nu avem oligarhi. Avem oameni de afaceri mai puţin sau mai mult prosperi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, susţine că în Republica Moldova nu există oligarhi, ci mai curând oameni de afaceri mai puţin sau mai mult prosperi.

„Noi avem oligarhi?! Noi menţinem o poreclă în politica moldovenească, dar eu cred că Republica Moldova are oameni de afaceri mai puţin sau mai mult prosperi; oligarhi noi nu avem în sensul clasic al cuvântului”, a declarat Dumitru Diacov într-un interviu pentru Europa Liberă.

În alt context, democratul a subliniat că şi-ar fi dorit ca liderul formaţiunii, Vlad Plahotniuc, să ocupe funcţie de premier.

„Eu am pledat ca el să ocupe funcţia de prim-ministru. Am avut o discuţie cu domnul Timofti pe această temă atunci şi am încercat să-l conving (...) liderul partidului trebuie să poarte răspunderea de ceea ce se face în ţară pe toate segmentele. Şi executivul, care este instrumentul principal de realizare a politicilor unui partid, trebuie să fie condus de omul care conduce partidul”, a spus Diacov.

El a mai adăugat că, într-o discuţie recentă pe care a avut-o cu ex-preşedintele Nicolae Timofti, acesta i-ar fi mărturisit că îi pare rău că nu l-a desemnat pe Vlad Plahotniuc la funcţia de premier în 2016.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite