Dumitru Diacov: „Alianţa îşi va duce mandatul până la capăt“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spre deosebire de Marian Lupu, Dumitru Diacov crede că AIE va ieşi din impas FOTO Tudor Iovu
Spre deosebire de Marian Lupu, Dumitru Diacov crede că AIE va ieşi din impas FOTO Tudor Iovu

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat crede că Alianţa pentru Integrare Europeană va rămâne funcţională până la sfârşitul mandatului şi că alegerile parlamentare anticipate vor fi evitate.

„Nu există alternative pentru o altă guvernare în Republica Moldova, pentru o reconfigurare, aşa cum cineva încearcă să prezinte lucrurile. Eu cred că potenţialul acestei coaliţii de guvernare nu a fost expirat. Eu cred că trebuie cumva să liniştim în noi acest cucoşism, fiecare din noi să-l liniştim şi să ne apucăm de lucru. Nu avem alte soluţii“, a declarat Dumitru Diacov într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Totuşi, PD nu este gata să-l sacrifice pe Vlad Plahotniuc de dragul Alianţei, aşa cum sugerează unii analişti politici. „Funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului nu permite niciun fel de imixtiune în niciun fel de decizii. Este exagerat, este supraapreciat acest rol, demonizat pe alocuri. Şi prim-vicepreşedintele are un singur vot, aşa cum îl are orice deputat. Nu văd de ce noi trebuie să ne concentrăm şi să riscăm mersul lucrurilor din cauza unor aprecieri sau rivalităţi care există în scena politică moldovenească“, a spus Diacov.

Democratul susţine că rivalitatea şi lupta acerbă există nu doar în politica moldovenească, dar este convins că acest conflict din Alianţă poate fi evitat: „Noi suntem capabili să lucrăm într-o formulă în care am lucrat vreo doi ani. Nu văd mari probleme. Trebuie o discuţie serioasă, trebuie fiecare să-şi spună păsul, până la capăt, liniştit, cinstit. Şi trebuie să recunoaştem că toţi fac greşeli, nu numai unul sau doi, sau trei. Şi mai multe declaraţii s-au făcut aprinse, pe parcursul acestui timp. Trebuie să facem un pas înapoi, ca să ne pornim să mergem înainte“.

În opinia politicianului, nu vom ajunge la alegeri anticipate. „Eu rămân optimist şi eu sper că această Alianţă îşi va duce mandatul până la capăt. Eu îmi doresc acest lucru şi voi face tot ce-i posibil şi în cadrul partidului, şi în cadrul Alianţei ca noi să lucrăm mai departe“, a conchis Dumitru Diacov.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite