Două vinării de top „s-au bătut” de la mărcile „Roşu de Purcari” şi „Negru de Purcari”. Compania care a învins a obţinut un million de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătălie în judecată de la mărcile Roşu de Purcari şi Negru de Purcari FOTO: bauturi-evenimente.ro
Bătălie în judecată de la mărcile Roşu de Purcari şi Negru de Purcari FOTO: bauturi-evenimente.ro

Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) anunţă că două companii vinicole renumite în Republica Moldova au şi-au revendicat dreptul în instanţa de judecată asupra mărcilor „Roşu de Purcari” şi „Negru de Purcari”, vinăria care a obţinut câştig de cauză a încasat un milion de lei.

Potrivit unui anunţ al Agenţiei, ”Vinăria Purcari” a atacat în judecată Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileştii Mici” pentru utilizarea ilegală a mărcilor „Roşu de Purcari” şi „Negru de Purcari”.

„Prin Decizia Curţii Supreme de Justiţie s-a constatat încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală, în urma căreia Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileştii Mici” a fost obligat să restituie prejudiciul cauzat ”Vinăriei Purcari” în mărime de aproximativ un milion de lei pentru utilizarea ilegală a mărcilor „Negru de Purcari” şi „Roşu de Purcari” şi să retragă buteliile de vin din circuitul comercial”, a anunţat AGEPI.

Procesul de judecată în care au fost implicate cele două companii vinicole a durat aproape 3 ani.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite