Două persoane au fost reţinute pentru organizarea dezordinii în masă. Indivizii ar fi participat şi la luptele din Doneţk

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane au fost trimise în judecată fiind suspectate că ar fi participat la organizarea violenţelor din faţa sediului Procuraturii Generale care au avut loc pe 6 septembrie 2015.

Potrivit Procuraturii Generale, inculpaţii ar fi instigat la nesupunere violentă, au îmbrâncit şi au aplicat lovituri în timpul protestelor din faţa Procuraturii. Aceştia au fost reţinuţi la începutul lunii noiembrie 2015, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, în momentul în care intenţionau să părăsească teritoriul Republicii Moldova. 

În cadrul investigaţiilor, s-a stabilit că, în perioada anilor 2014 -2015, cei doi au participat, în calitate de mercenari, la luptele din autoproclamata republică populară Doneţk, Ucraina.

Inculpaţii sunt cercetaţi în stare de arest, urmând ca astăzi, 11 ianuarie, la ora 11.00, Judecătoria sectorului Râşcani să examineze demersul procurorilor privind prelungirea mandatelor de arestare pe numele acestora cu încă 90 de zile.

Din anul 2014 până în prezent, cinci persoane au fost condamnate pentru acţiuni similare. În prezent, alte şapte persoane continuă să fie cercetate penal.

Pe 6 septembrie, în faţa Procuraturii Generale a fost organizat un protest de către formaţiunea condusă de politicianul Grigore Petrenco. Atunci au fost reţinute mai multe persoane printre care şi Petrenco.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite