Dorin Chirtoacă părăseşte Primăria pentru campania electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă. Foto Adevărul Moldova
Primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă. Foto Adevărul Moldova

Primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă revine pe lista electorală a Partidului Liberal. Edilul a anunţat că va depune cererea de degrevare din funcţie la mijlocul acestei săptămâni, pentru că vrea mai întâi să vadă care vor fi reacţiile după aplicarea hotărârii ce vizează schimbarea itinerarelor microbuzelor din capitală, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, Dorin Chirtoacă a spus că după alegerile din 30 noiembrie, atunci când se va constitui o nouă coaliţie de guvernământ, va înainta zece puncte. Acestea vor face parte dintr-un plan destinat dezvoltării municipiului Chişinău.

Edilul va propune descentralizarea efectivă a administraţiei publice, dar şi crearea unui fond de dezvoltare a capitalei, mai exact să se ofere cel puţin 10% din resursele externe care ajung în Moldova pentru rezolvarea problemelor din Chişinău, „deoarece aici este concentrată o treime din populaţia ţării”.

Dorin Chirtoacă va cere strămutarea gărilor auto din oraş şi lichidarea pieţelor, delimitarea proprietăţilor statului de cele ale capitalei şi soluţionarea problemelor cu taxele locale. Printre propuneri se regăseşte şi atragerea reţelelor internaţionale de comerţ, reabilitarea râului Bâc, reformarea serviciilor comunale şi soluţionarea problemelor legate de deşeuri. „Voi solicita ca aceste puncte să fie incluse în programul de guvernare”, a subliniat primarul.

El a mai adăugat că va rezolva problemele municipiului Chişinău fie din fotoliul de primar general, fie aflându-se în Guvern, făcând referire la faptul că PL îl vede în funcţia de premier.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite