Doi minori, reţinuţi în Chişinău pentru furt din automobile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi minori din Leova cu vârstele de 16 şi, respecitv, 17 ani, au fost reţinuţi de către poliţişti după ce au pătruns într-un automobil de model „BMW”, parcat în curtea unui bloc locativ din sectorul Botanica al Capitalei. Incidentul ar fi avut loc joi, 1 februarie, când un locatar din apropiere i-ar fi observat cei doi tineri şi a anunţat poliţia.

Suspecţii au pătruns în automobil prin deteriorarea geamului, de unde au sustras aparatul stereo. Ei au fost reţinuţi şi escortaţi la Inspectorat pentru audieri, iar bunul sustras a fost ridicat şi urmează a fi predat victimei.

În prezent, suspecţii sunt cercetaţi penal în stare de libertate pentru furt şi riscă pedeapsă cu privare de libertate pe un termen de până la patru ani.

Poliţia Capitalei recomandă următoarele:

- Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa

- Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute

- Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact

- Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie

- Nu păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare : genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.

- Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţâminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite