Doi bunici din Chişinău au primit o interdicţie judecătorească de a se mai apropia de nepotul lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Direcţiei de Protecţie a Drepturilor Copilului din sectorul Botanica al Capitalei au susţinut că bunicii în cauză au încercat de mai multe ori să-l despartă pe băiat de mama lui. Acum nu mai au voie să se mai apropie de micuţ pentru o perioadă de 90 de zile.

Magistraţii de la Judecătoria Botanica au emis o hotărâre prin care bunicii unui băiat din Chişinău sunt obligaţi să nu se mai apropie de nepot pentru o perioadă de 90 de zile, după ce procurorii au solicitat în mod expres protecţia copilului, din cauza faptului că e o victimă a violenţei în familie. 

Potrivit unei sesizări venite din partea Direcţiei de Protecţie a Drepturilor Copilului din acelaşi sector, bunicii i-au interzis minorului să ia legătura cu mama lui, dar şi să beneficieze de educarea şi de îngijirea oferită de această. Totodată în sesizare mai apare precizat că vârstnicii în cauză au folosit violenţa psihică atât asupra copilului, cât şi asupra mamei lui. 

Oamenii legii au făcut public că în ultimii trei ani, băiatul s-a aflat sub supravegherea abuzivă a bunicilor de pe linie maternă şi că, deşi tutela asupra lui fusese anulată, bătrânii au refuzat să-l încredinţeze pe nepot mamei lui. Toate aceste nereguli au fost confirmate şi de către directorii liceului în care micuţul învaţă, susţinând că acesta are stări de nelinişte şi de agresivitate spontană faţă de adulţi şi faţă de colegii săi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite