Dodon: „Ţara arde, iar coaliţia se piaptănă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul socialist Igor Dodon a anunţat că Parlamentul Republicii Moldova va fi convocat pe data de 15 ianuarie şi le-a reproşat partidelor proeuropene întârzierea negocierilor de formare a unui nou guvern.

Preşedintele PSRM a arătat că decanul de vârstă al Parlamentului, Eduard Smirnov va convoca o şedinţă a Parlamentului pentru data de 15 ianuarie. Igor Dodon s-a aratăt nesatisfăcut de durata negocierilor şi a spus despre republica Moldova că ”ţara arde iar coaliţia se cheaptănă” făcând aluzie la fracţiunile parlamentare care nu au ajuns la un numitor comun. Prin şedinţa pe care o convoacă, Dodon invită partidele politice la o discuţie. Întrebat de jurnalişti care va fi următorul pas în caz că nimeni nu se va prezenta, Dodon a spus că va răspunde la această întrebare la faţa locului.

Igor Dodon a menţionat că fracţiunea PSRM va propune ordinea de zi a primei şedinţe din acest an, care va include chestiunea cu privire la alegerea organelor de conducere ale legislativului.  PSRM solicită audieri parlamentare a conducerii Băncii Naţionale şi Guvernului în exerciţiu privind situaţia în domeniul bancar, în special Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, dar şi audierea conducerii Guvernului referitor la proiectul politicii fiscale şi proiectului bugetului de stat pentru anul 2015. De asemenea, socialiştii solicită audierea Guvernului cu privire la situaţia în domeniul social, în special în ceea ce ţine de plata îndemnizaţiilor pentru păturile social-vulnerabile.

„Acei deputaţi care se gândesc la viitorul ţării sunt invitaţi pentru a fi prezenţi la această şedinţă, unde trebuie să începem activitatea Parlamentului. Eu sper foarte mult ca deputaţii vor da dovadă de maturitate politică. Ajunge să vă jucaţi de-a ţara, oamenii v-au dat mandat, dar voi vă gândiţi numai la funcţii”, a declarat Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite